• Granit är naturligt vackert med eleganta texturer och färger
  • På grund av marmorns omfattande färger och mönster blev det en symbol för tradition och förfinad smak
  • Vi har alla de mest kända stensorterna så som marmor, granit och komposit
  • Välkommen att titta på vår utställning på Arne Beurlings Torg 9B i Kista
  • Välkommen att kontakta oss för frågor eller offert

Marmor

Bänkskivor av marmor är tåliga, vackra och tidlösa. Marmor är en metamorf klippa gjord av kalksten som har genomgått enormt tryck under långa tidsperioder. På grund av sin styrka, har det använts i olika byggprojekt i århundraden.

Marmorns skönhet gjorde att det blev en favorit för romerska grekiska skulptörer och arkitekter. På grund av marmorns omfattande färger och mönster blev det en symbol för tradition och förfinad smak. Marmor används också till att täcka väggar på kyrkor och palats för att göra de vackrare. Nu för tiden används marmor mest till kök, badrum, pelare och trappor. Men också till konst och annan heminredning.

Skötselråd

Marmor-bänkskivor är mer porösa än granit-bänkskivor och du behöver därför vara lite mer försiktig med hur de behandlar din bänkskiva. Juice, kaffe eller alkohol kan lätt fläcka en matt marmor yta. Undvik märken av dricksglas och använd alltid underlägg till dina varma pannor eller andra föremål som kan repa din marmor-bänkskiva.

Om du råkar spilla på din marmor-bänksiva, rengör med milt diskmedel eller tvål med varmt vatten och torka.
Använd inte vinäger, citronsaft eller rengöringsmedel för badrum på marmorytor, eftersom detta kommer att förstöra dess naturliga glans.

 

Menu